Kuusjoen Kotistama oy ja Kotipolku oy

Kuusjoen Kotisatama Oy & Kotipolku Oy

meilleasumaanMEILLE ASUMAAN

Kun huoli omasta tai läheisen kotona pärjäämisestä herää, otathan yhteyttä oman kotikunnan vanhuspalveluihin. Vanhuspalveluissa kartoitetaan asiakkaan mahdollinen palvelutarve ja palveluohjaajat neuvovat sinua palveluihin liittyvissä asioissa. He osaavat myös kertoa onko asumiseen mahdollisuus saada kunnan maksusitoumus tai palveluseteli. Meille voit tulla myös itsemaksavana. Asumiseen liittyvissä asioissa voit aina olla yhteydessä meihin ja tiedustella lisätietoja palvelustamme, asiakasmaksuista ja mihin tahansa mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin.

Olet myös lämpimästi tervetullut tutustumaan kotiimme!
Sovithan vierailusta etukäteen, olemalla yhteydessä henkilökuntaan.

 

Tutustu Kotipolun omavalvontasuunnitelmaan tästä.

Tutustu Kotisataman omavalvontasuunnitelmaan tästä

 

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Mikä on palveluseteli?

Palveluseteli on tarkoitettu kaikille sosiaali- ja terveyspalveluja tarvitseville ja sillä voi hankkia sellaisia sosiaali- ja terveyspalveluja, jotka kunnan tai kuntayhtymän kuuluu järjestää asukkailleen. Palvelusetelillä hankittava palvelu on vaihtoehto kunnan tai kuntayhtymän tuottamalle palvelulle.

 

Setelin saaminen edellyttää, että kunnallisen sosiaali- ja terveydenhuollon edustaja arvioi henkilön palvelun tarpeen.

 

Palvelusetelin saa asuinkunnan terveysasemalta, sosiaalivirastosta ja muista kunnan palveluyksiköistä, jotka myös antavat lisätietoja palvelusetelistä.

 

Lue lisää palvelusetelistä Sosiaali- ja Terveysministeriön sivuilta.

 

Millaista Kotisataman arki on?

Arki meillä on elämänmakuista. Keskitymme jäljellä olevan toimintakyvyn ylläpitämiseen, ja jokainen asukas osallistuu omien voimiensa mukaan kodin toimintaan. Toiselle se voi merkitä siirtymistä omin avuin ruokapöydän ääreen ja toiselle lähtemistä ostoksille omahoitajan kanssa. Kukin voimiensa mukaan.


Arki koostuu mahdollisuudesta osallistua kodin askareisiin sekä ohjattuun toimintaan. Henkilökunta suunnittelee jokaiselle viikolle yhteistä toimintaa, johon kaikilla on mahdollisuus osallistua. Asukkailla on myös mahdollisuus saada saattaja mukaan asiointikäynneille kodin ulkopuolella. Lisäksi arkeamme viihdyttävät lukuisat talon ulkopuoliset vierailijat.

 

Kuinka kauan hoitokodissa voi asua?

Meillä voit asua juuri niin pitkään kuin itse haluat. Tarjoamme loppuelämän kodin tai lyhytaikaista asumista esimerkiksi omaishoitajan loman ajaksi. Meillä on mahdollisuus myös saattohoitoon ja teemme tarvittaessa yhteistyötä kotisairaalan kanssa.

 

Mitä asuminen hoitokodissa maksaa?

Asiakkaan palvelumaksu on aina yksilöllinen, riippuen siitä maksaako asiakas asumisensa itse vai onko hän kunnan sijoittamana (ostopalvelu/palveluseteli) palvelutalossa. Asiakkaan maksuihin vaikuttavat myös hänen bruttotulonsa, joiden mukaan kaupunki määrittelee asiakkaan asiakasmaksut. Palveluasumisen asiakasmaksuja voi tiedustella oman kotikunnan vanhuspalveluista.

1.1.2021 alkaen
Hoitovuorokausi (sis. hoito, pyykkihuolto ja siivous) 105,25 e/ vrk. Kaupunki voi tarjota asiakkaalle palvelusetelin, jonka arvo on tulosidonnainen. Palvelusetelin lähtöarvo Salossa 103 e.
Ateriapaketti (sis. 5 ateriaa) 14,57 e/vrk.
Vuokra (sis. sähkö + vesi) 500 e/ kk