Kuusjoen Kotistama oy ja Kotipolku oy

Kuusjoen Kotisatama Oy & Kotipolku Oy

meilleasumaanMEILLE ASUMAAN

Kun huoli omasta tai läheisen kotona pärjäämisestä herää, kannattaa olla yhteydessä oman kotikunnan vanhuspalveluihin. Vanhuspalveluissa kartoitetaan ikääntyneen palvelutarve ja mahdollisuus päästä asumaan tehostetun palveluasumisen yksikköön. He osaavat myös kertoa onko asumiseen mahdollisuus saada maksusitoumus tai palveluseteli. Meille voi tulla myös itsemaksavana. Toimimme palvelusetelituottajina seuraaville kunnille: Salo, Turku, Raisio, Kaarina, Naantali, Lieto, Lohja, Forssa ja Tampere.

 

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan!

 

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Mikä on palveluseteli?

Palveluseteli on tarkoitettu kaikille sosiaali- ja terveyspalveluja tarvitseville ja sillä voi hankkia sellaisia sosiaali- ja terveyspalveluja, jotka kunnan tai kuntayhtymän kuuluu järjestää asukkailleen. Palvelusetelillä hankittava palvelu on vaihtoehto kunnan tai kuntayhtymän tuottamalle palvelulle.

 

Setelin saaminen edellyttää, että kunnallisen sosiaali- ja terveydenhuollon edustaja arvioi henkilön palvelun tarpeen.

 

Palvelusetelin saa asuinkunnan terveysasemalta, sosiaalivirastosta ja muista kunnan palveluyksiköistä, jotka myös antavat lisätietoja palvelusetelistä.

 

Lue lisää palvelusetelistä Sosiaali- ja Terveysministeriön sivuilta.

 

Millaista Kotisataman arki on?

Arki meillä on elämänmakuista. Keskitymme jäljellä olevan toimintakyvyn ylläpitämiseen, ja jokainen asukas osallistuu omien voimiensa mukaan kodin toimintaan. Toiselle se voi merkitä siirtymistä omin avuin ruokapöydän ääreen ja toiselle lähtemistä ostoksille omahoitajan kanssa. Kukin voimiensa mukaan.


Arki koostuu mahdollisuudesta osallistua kodin askareisiin sekä ohjattuun toimintaan. Henkilökunta suunnittelee jokaiselle viikolle yhteistä toimintaa, johon kaikilla on mahdollisuus osallistua. Asukkailla on myös mahdollisuus saada saattaja mukaan asiointikäynneille kodin ulkopuolella. Lisäksi arkeamme viihdyttävät lukuisat talon ulkopuoliset vierailijat.

 

Kuinka kauan hoitokodissa voi asua?

Meillä voit asua juuri niin pitkään kuin itse haluat. Tarjoamme loppuelämän kodin tai lyhytaikaista asumista esimerkiksi omaishoitajan loman ajaksi. Meillä on mahdollisuus myös saattohoitoon.

 

Mitä asuminen hoitokodissa maksaa?

Palveluiden lopullinen kustannus, joka jää asiakkaan itse maksettavaksi on yksilöllistä. Hinnan määräytymiseen vaikuttaa muun muassa se, että saako asiakas kaupungilta palvelusetelin käyttöönsä sekä minkälaiset hänen brutto tulonsa ovat.

 

1.1.2018 alkaen

Hoitovuorokausi ( sis. hoito, pyykkihuolto ja siivous) 98.00 e/ vrk.

Ateriapaketti ( sis. 5 ateriaa) 13 e/vrk.

Vuokra (sis.sähkö+vesi) 420 e/ kk

 

Esimerkki laskelma: Rouva Satama on vaikeasti muistisairas, joka ei enää pärjää yksin kotona asuen. Hän tarvitsee ympärivuorokauden hoivaa ja huolenpitoa. Omaiset ovat ottaneet yhteyttä kotikunnan vanhuspalveluihin ja siellä hänelle on tehty palvelutarpeen arviointi. Hänelle tarjotaan mahdollisuutta valita yhdessä omaisten kanssa hänelle mieluisa hoitokoti, johon kaupunki myöntää palvelusetelin. Hoidon ja asumisen kokonaiskustannukset hoitokoti Kuusjoen Kotisatamassa ovat n. 3 360 e/kk ja he päätyvät kysymään vapaita asukaspaikkoja heiltä. Rouva Sataman eläketulot ovat 1500 e/kk ja hänelle myönnettävän palvelusetelin arvo on tällöin 2 850 e/kk. Lisäksi hän saa Kelasta hoitotukea n.150 e kk. Hänelle jää siis itse maksettavaksi hoidon osalta 360 e/kk. Tämän lisäksi tulee asunnon vuokrakuluja 420 e/kk, johon hän voi hakea Kelalta asumistukea.